jatketaan liikunnan tukemista

Liikkumiseen satsaaminen on hyvä ennaltaehkäisevä toimi, jolla voidaan saada aikaan merkittäviä terveyshyötyjä sekä kustannussäästöjä julkiseen talouteenkin. Liikkumattomuuden on arvioitu aiheuttavan miljardiluokan kustannuksia.

Siilinjärvi on liikkuva kunta ja monella mittarilla varsin hyvinvoiva muihin Pohjois-Savon kuntiin verrattuna. Lukuihin vaikuttanee osin Siilinjärven nuorempi ikärakenne verrokkikuntiin nähden. Kunnan liikuntainfra on monipuolinen: kylpylää, liikuntakenttiä, luontoa, sisäliikuntaa ym. on tarjolla moneen makuun. Kunnassa puhuttanut tuntikehys jatkaa alarajalla, mutta liikunnan kannalta hyvä uutinen on, että Ahmon koululla aloittaa 2023 urheilupainotteinen luokka. Erityisryhmille on myös tarjolla erinomaista liikunnanohjausta ja Siilinjärvi saa uuden liikunnanohjaajan, jonka pääasiallisena tehtävänä on liikunta- ja hyvinvointineuvonta. Moni siilinjärveläinen käy myös KYSillä töissä. Sairaanhoitopiirin liikuntaryhmien tulevaisuus on auki siirryttäessä hyvinvointialueella. Toivottavasti nämä monen työkykyä ylläpitävät liikuntamahdollisuudet säilyvät.

Seinistä ja harrastuspaikoista liikkuminen ei siis ole kiinni. Tunne liikunnan ilosta ja ajatus siitä, että haluaa parantaa omaa terveyttään, on minusta se tärkein motivaatio. Tutkittu tietokin osoittaa liikuntamäärien kasvavan ohjaamalla. Rahaa tuleekin ohjata urheiluseuroille ja nimenomaan ohjaukseen, kuten Siilinjärvellä on tehty.

Liikkua voi pienin kustannuksin, mutta poikkeuksellisina aikoina rahallakin on merkitystä. Olympiakomitean eduskuntavaalitavoitteissa on esitetty arvonlisäveron piirissä olevien liikuntapalveluiden arvonlisäveron alentamista (10 %). Nykyisin osa liikuntapalveluista on 24 %:n kannassa. Edistetään tämän verotuksellinen keinon tapaisia kannustimia liikkua ja jatketaan Siilinjärvelläkin liikkumista tukevaa päätöksentekoa. Liikkumisen riemua vuoteen 2023!

Similar Posts