Ihminen keskiöön!

Savon sanomissa (19.11) uutisoitiin Rautavaaran hoivahenkilöstöstä. Kunnassa on jatkuva vaje hoitajista, mutta parempaa palkkaa uusille rekrytoitaville ei voi tarjota eri työntekijäryhmien tasapuolisen kohtelun vuoksi ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen valmistelevan väliaikaisen toimielimen ohjeistuksen mukaan harkinnanvaraisia palkankorotuksia ei pitäisi tehdä.

Eihän tämä nyt näin saisi olla. Ihminen pitäisi olla päätöksenteon keskiössä eikä organisatoriset tavoitteet. Ymmärrän että siirtymävaiheessa tarkka taloudenpito ja palkkamaltti on perusteltua. Eikä kuntien pitäisi joutua kilpailutilanteeseen sote-henkilöstön palkoista ennen alueille siirtymistä. Kunnille ja hyvinvointialueelle on saatava mahdollisimman hyvät, tasapuoliset sekä kestävät taloudelliset edellytykset toiminnoilleen. 

En arvostele Rautavaaran päättäjiä, en ollenkaan. He varmasti tekevät parhaansa tämän haasteen edessä, toivotan vilpittömästi menestystä. Enkä tiedä saisiko kunta tekijöitä, vaikka lisää palkkaa maksaisikin. Toivottavasti tekijöitä löytyisi, ei ongelma katoa alueellekaan siirryttäessä. Toivon yleisesti, että hyvinvointialueelle mentäessä päätöksiä tehtäisiin ihmiset edellä!

Heikki Miettinen, sd

//Julkaistu Savon Sanomissa 24.11.2021

Similar Posts